Thursday, January 17, 2013

Mimpi Air


Seingat saya suda 3x sy bermimpi mengenai TAPAK RUMAH  kami dilanda Banjir. Mula tu saya tak kisah sangat tp ini dah masuk 3x sy mimpi yang sama. Tapak rumah yang bakal mula pembinaannya pada bulan June ini dipenuhi air seperti kolam renang. Dalam mimpi tu hubby sy siap berenang2 di dalam kolam tu bersama org kg.

Bila saya tanya mak dan kawan2 semua kata mimpi air tu rezeki. Siap sy google lg dan mcm2 maksud yang saya jumpa. Tp sy anggap mimpi ni hanyalah mainan tidur sebab sy tak cuci kaki kot hehe..so sy harapkan mimpi yg sy alami tu adalah doa yg baik2 shj..amin..

hasil google :-


Di Copy Paste dr : BLOG INI 
 Berikut ini adalah tafsir mimpi / arti mimpi / makna mimpi mengenai "Air":

1. Bermimpi berjalan di atas air 
Akan mendapat keberuntungan.
2. Bermimpi melihat air sungai mengalir deras.
Pertanda emosi tidak terkendali.
3. Melihat pusaran air yang dahsyat.
Menunjukan adanya kesulitan yang terselubung.
4. Bermimpi melihat air masuk ke dalam rumah.
Kita atau anak kita akan mendapatkan sakit.
5. Bermimpi melihat air mengalir.
Akan mendapatkan berita yang mengejutkan.
6. Bermimpi melihat banjir.
Akan mendapatkan rezeki yang tak terduga.
7. Bermimpi melihat air kotor dan berlumpur.
Tidak tentram.
8. Bermimpi melihat air terjun.
Emosi negatif akan luntur dan berganti dengan energi positif.
9. Bermimpi melihat air terjun dahsyat.
melambangkan emosi dan kendali alam bawah sadar tidak sejalan dengan tingkat kesadaran.
10. Bermimpi melihat gelombang air.
Melambangkan fluktuasi atau naik turunnya tinggkat emosi kita.
11. Bermimpi melihat air mancur yang memancar dengan lancarnya.
Akan mendapatkan kebahagiaan atau kemakmuran.
12. Bermimpi melihat air mancur tampak tua, kusam, dan tersumbat.
Akan mengalami kemunduran, bahkan kemiskinan untuk sementara waktu.
13. Bermimpi melihat air mancur dan meminumnya.
Pertanda akan mendapatkan pencerahan atau kesegeran jiwa atau rohani.

No comments:

Post a Comment

Komen Anda!

Post a Comment