Wednesday, March 30, 2011

Kening Kanan Bergerak



Ingat lagi kah anda semua pada ENTRY ini? hah...ingat kan hehe kali ni pasal kening kananku asyik bergerak sejak bangun pagi td...

Rasa x selesa la, mandi gerak, makan gerak, minum gerak, p toilet gerak, buat keja gerak....mmg gerak la seharian ni berenti pun dalam 2-3 minit pastu gerak lg...pandai juga penat kan dia rest la tu kan hehe...

Ptg ni br sempat google cr erti di sebalik gerakan ini so cam biasa pada entry gerakan mata tu pun mcm2 pengertian yg aku jumpa...tp setiap pengertian aku mmg mengharapkan yg baik2 saja sapa yg x nak kan???

Ni pengertian di sebalik rahsiah gerakan kening kanan kita share ya :-

aku c&p from google ya


Kening adalah salah satu dari anggota badan yang terletak di atas kelopak mata dan di bawah dahi juga di kenali dengan alia.golongan orang melayu dahulu pecaya pada pergerakan dari anggota badan membawa erti atau petanda.setiap pergerakan luar kawal yang mengerakkan satu struktur pada badan memberi maksud atau makna yang baik mahupun buruk kepada seseorang.begitu juga dengan kening,bila kening sebelah kanan bergerak-gerak maka di pecayai orang itu akan mendapat wang manakala jika kening sebelah kiri pula bergerak-gerak maknanya orang itu akan mendapat kegembiraan.ada juga di kalangan bangsa melayu percaya kepada tahi lalat dan beranggapan memiliki tahi lalat di atas kening kanan membawa erti seorang itu cerdas dan cekap,tahi lalat di bahagian kening kiri pula bermaksud seorang itu cerdas dan sopan santun sebaliknya tahi lalat di antara dua kening atau bahagian tengah membawa erti seorang itu keras hati dan berani dalam segala hal.



GERAK KENING KANAN: sukacita. sepakat dan harmoni suami isteri & rumah tangga. bertemu org yg dikasihi

ada orang kata
itu tandanya nak dapat apa dihajati


Kening kiri bergerak-gerak beroleh kelapangan

Kening Kiri Bergerak = Bahagia akan datang
Erti gerakan kening kanan / Rezeki akan tiba




13 comments:

  1. no komen..hehehe.jk

    ReplyDelete
  2. Klu tngah2 tu antara dahi kanan dn kiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diantara tanda2 kematian adalah berdenyut diantara dahi kanan dan kiri(ditengah)
      Allahualam

      Delete
  3. Dh 3 ari kening kanan ni grk je....ermmm

    ReplyDelete
  4. saya harap ape yg ditafsirkn adalah benar.. dgn izin Allah swt moga ku dpt ape yg ku hajati

    ReplyDelete
  5. Bro kening bini wa begerak sebela kiri??? Apa itu petanda yang baik?

    ReplyDelete
  6. Salam...kalau di antara kening tu kt tgh2 bdenyut ape mksd ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu tanda2 ajal akan menjemput mu... wallahualam..

      Delete
    2. Itu tanda2 ajal akan menjemput mu... wallahualam..

      Delete
  7. salam kening sebela kanan sye brtgarak2 ape maksud ye

    ReplyDelete
  8. salam kening sebela kanan sye brtgarak2 ape maksud ye

    ReplyDelete
  9. pada pengalaman sy dlu,kening kanan sy bergerak dlm masa seminggu,dn lepas tu kereta yg saya pandu dilanggar dri belakang,so org tu x nk report polis,so dia bayar sy cash rm2500,kos repair baru rm500 shj

    ReplyDelete
  10. Dlu sy kerja di company xxx, pastu dlm 3bulan mula bekerja tu,sy byk bawa bisnes masuk dlm company tu dan setiap bulan sa diberi incentive yg besar. Tetapi, sy tak sangka ada org hasad dengki dgn sy dan dia mula buat buruk terhadap sy dan dia meletakkan sesuatu kat office dan office tu lingkup. Mmbuat kan bos sy tidk dapat bayar gaji dan komisen saya, malah client di bawah sy total rm550k masih belum dapat bayar. Dan sampai sekarang sya dan keluarga sya di caci hamun org dan difitnah curi duit. Saya di halau dari ruma kerana duit org belum dapat selesai. Saya tahu org yg dengki kat sya tu apa dia buat semua sbb sya minta tolong uztad dan medium utk bantu sa buka suma hantaran kat saya. Ok, hal office tu dah setahun lebih dan minggu lalu lagi kening kanan sy bergerak shj da 2 minggu. Mudah mudahan bos sy dpt setlekn segala masalah client ku. Apa2pun xsalah kan kita kadang2 baca ttg erti2 kening gerak .. sorry ya, sya meluahkan cerita saya di sini. Sbb pedih sungguh menahan perit.

    ReplyDelete

Komen Anda!